santerihlm

Kaikki blogit puheenaiheesta Sijoitus

Kuuntele ja suojele lasta

Lapsen oikeudet on kirjattu YK:n lapsen oikeuksien yleissopimukseen. Se on valtioita sitova ihmisoikeussopimus, joka määrittää muun muassa, että lapsia on suojeltava huumeiden käytöltä. Miksi lapsia ei kyetä suojelemaan hyvinvoivassa Suomessa? Miksi moni lapsi joutuu elämään turvatta?

Investointipankki Goldman Sachs teki tilin Tanskassa

 

Vajaat neljä vuotta sitten Tanskan valtion pääsosin omistama energiayhtiö Dong tarvitsi lisää pääomaa. Kaksi tanskalaista eläkevakuutusyhtiötä ATP ja PFA pienellä osuudella sekä amerikkalainen jätti-investointipankki Goldman Sachs tulivat sijoittajiksi. Goldman Sachs osti 18% osakkeista 1.1 mrd. eurolla. Tuolloin poliitikot kävivät kiivaan keskustelun myydäkö ulkomaiselle sijoittajalle  vai ei , ja oliko kauppahinta liian alhainen. Silloinen vasemmistohallitus teki kuitenkin kaupat.

Luodaanko maahanmuuttokeskustelun Richterin asteikko?

Matias Turkkilan blogissa käydyn keskustelun - keskustelun jota olen itsekin jo pidemmän aikaa toivonut asiallistuvaksi ja ääripäiden välisestä kalistelusta välimaastoon siirtyväksi - pohjalta tuli mieleen, millä tavoin onnistuisimme hiljalleen jo jättämään keskustelusta pois sitä haittaavat, kärjistävät ja vääristävät (haukkuma)nimittelyt kuten suvakki(huora), hyysäri, rasisti, äärioikeistolainen ja niin edelleen, joita Matias blogissaan listasi.

 

Sijoittajagurujen vinkeistä tuli suomalainen kirjahitti

Akateemisen kirjakaupan ja kirjoihin erikoistuneen verkkokauppa Adlibriksen myyntilistoilla on keikkunut elokuun alkuviikoilla hieman yllättäen suomalainen, sijoittamiseen erikoistunut tietokirja Sijoita kuin guru.

Kirjailija-toimittaja Karo Hämäläisen ja osakestrategi Jukka Oksaharjun kirjoittama kirja julkaistiin virallisesti vasta tänään, mutta kirjoittajat neuvottelevat parhaillaan jo kolmannen painoksen ottamisesta, mikä nostaisi painettujen kappaleiden määrän yli kymmeneen tuhanteen.

Eläkevarojen sijoittaminen Suomeen - elvyttää markkinoita ja lisää työllisyyttä.

Faktoja: 
- Eläkerahastoissa on yli 180 miljardia €uroa. 
- Eläkerahastot tuottavat voittoa neljä kertaa enemmän kuin mitä valtio velkaantuu. 
- Leikkaukset ovat tätä taustaa vasten aivan turhia. 
- Eläkkeiden ostovoima on heikentynyt n. prosentin verran per vuosi viimeisten vuosikymmenten aikana. 
- Suuret ikäluokat ovat jo eläkkeellä ja suurin väestösiirtymä eläkkeelle tapahtui vuonna 2008 - ja siitä huolimatta eläkerahastot kasvavat edelleen huikeasti. 

Tuulivoima-ala on kansainvälisesti johdettu liiketoimi

Tuulivoima-ala on kansainvälinen liiketoimi, joka pyrkii toimimaan hallitusten kautta, syöttötariffi, meluasetus yms.

​Syöttötariffi kerätään kotitalouksilta sähköverona, meluasetus heikentää kansalaisten asumista, mutta kasvattaa tuulivoima-alan voittoja kun voidaan hyödyntää valmista tieverkostoa ym. infraa tuulivoimarakentamisessa. Asukkaiden valitukset terveyshaitoista ja kiinteistöjen arvonmenetyksistä ei ole paljoa painanut kun asioita on puitu hovioikeuksissa. Toistaiseksi vielä ei ole puututtu kansalaisen oikeuteen valittaa asiasta.

Käytä pääomaasi

Onni on sijoitustuottoa, johon tarvittava alkupääoma on kaikilla. Joo naivia, mutta naiviuden pelko saattaa olla typeryyden alku.

Olet elossa, sinulla on siis alkupääoma. Elävänä oleminen on ihmeellinen asia, ja senhän sanoo järkikin, että ihme on äärettömän arvokasta. Eli on mitä sijoittaa.

Sitten vaan sijoittamaan, pelimerkkeinä omat kyvyt. Olla oman onnensa seppä on mitä suuremmassa määrin konkreettista.

Voi, voi Tekes

Suomessa ei ole pulaa rahasta, vaan uusista tuottavista ideoista. Nyt Tekes perustaa sijoitusyhtiön. Nykyisin Tekesin sisäiset kulut ovat 30 miljoonaa vuodessa.

Tekesiläisen palkasta 47% suoritusperusteista. Kysymys kuluu, kannustaako tuo rahoittamaan lyhyen tähtäyksen pienen riskin hankkeista vaiko riskipitoisia hitaasti eteneviä hankkeita?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä