santerihlm

Kaikki blogit puheenaiheesta Punavihreä propaganda

Missä vaiheessa ihminen oppii, ettei luulo ole tiedon väärtti

Ihminen on siitä hauska, että uskomme helposti meille syötettyjä tietoja, vaikka ne olisivat vääriäkin. Tell me lies, sweet little lies, laulaa amerikkalainen yhtye, fleetwood mac - little lies (1987).

Kuljemme mielummin silmät ummessa kuin tuomme totuutta silmiemme eteen. Ihminen kestää huonosti totuutta.

Peittelemme, selittelemme vääryyttä, lakaisemme epämiellyttävät asiat maton alle. Ymmärrämme mielummin valheellisuutta, kunhan se totuus on taitavasti peitelty, salattu, kätketty meiltä.

Kuinka paljon ihminen tarvitsee maata

Katselen tuossa edessäni pöydällä pinon päällimmäisenä lepäävää pientä, käytettynä taannoin hankkimaani kirjaa ja mietin, miten paljon elämiseen tarvitaan teoriaa.

Kirja on julkaistu kohta sodan jälkeen, sen on kirjoittanut J W Keto, kustantanut Työväen kirjarengas, ja kirjan nimi on "Marxin sosiologian peruspiirteet".

Ei paska punniten parane, "Tuulivoima on ykkönen"

Kun lasketaan kustannuksiin mukaan tuulivoiman aiheuttamat haitat, niin ei tuulivoimaa olisi koskaan otettu Suomen sähköntuotantoon kokeiltavaksi. Maailmalla oli jo ihan tarpeeksi kalliita kokeiluja loppumassa jo v. 2011, ei vihreä ideologia sitä uskonut. Oletus oli että Suomen talous kestää vielä 12 vuoden ylimääräisen kuppauksen tuulivoima huuhaalla, onhan se paska mennyt muuallakin läpi kontrollin. Roskan tukemiseen varattiin n. 4 miljardia euroa julkista rahaa.

Liberaalipuolueiden aatteellinen rappio

Keskustelin eräiden demari ja vasemmistoliittoon kuuluvien nuorten kanssa fb-sivustolla näiden puolueiden historiallisesta painolastista. Kyse oli, miksi islamia tunnustavat nuorukaiset ovat ehdokkaina ateistisista valtiota ajavissa puolueissa? Ei se, että ajaa kirkon ja valtion erottamista toisistaan tee vielä ateismia, vaan myös nämä puolueet kieltävät myös Jumalan olemassa olon.

Puhdas energia on likaista bisnestä

Mitä kauemmin tutustuu tuulivoimarakentamiseen niin huomaa tämän uskomattoman epäoikeudenmukaisuuden, kun isot yhtiöt nuijivat omat hankkeensa läpi valtuustoissa. Maailman suurimmat tuulivoimalat tuodaan rakentajan säännöillä liian lähelle asuntoja, ja rehellisille veroja maksaville asukkaille aiheutetaan globaalin ilmastonsuojelun nimissä korvaamatonta terveys- ja ympäristöhaittaa.

Tuulivoimarakentaminen pysäytettävä lisätutkimusten ajaksi?

Olisi tietenkin kohtuullista, että pidättäydytään tosiasioissa ja annetaan asiantuntijoiden ratkaista kiistanalaiset asiat sitä mukaa kun tutkimustulosta tulee. Saksassa vaaditaan tuulivoimarakentamisen pysäyttämistä uuden tutkimuksen ajaksi, kuten Tanskassa on jo tehty.

Ylen MOT-ohjelma syyllistyi punavihreään yksipuolisuuteen

Toimitus/toimittaja omilla valinnoillaan ja johtopäätöksillään vaikuttaa ratkaisevasti siihen, millaisen kuvan lukija/katsoja saa. Ylen  tasavallan hallituksen toimintaa käsitellyt MOT-ohjelma oli siitä vastenmielinen esimerkki.

Toimitus/toimittaja siis päättää keneltä kysytään, mitä kysytään ja mitä johtopäätöksiä siitä tehdään. Tässäkin tapauksessa asetettuun päämäärään päästiin valikoimalla päämäärään sopivat haastateltavat ja sen jälkeen tehtiin sopivia kysymyksiä ja johtopäätöksiä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä