santerihlm

Kaikki blogit puheenaiheesta Pekka Himanen

Hallitus tilaa valetutkimusta

Valtioneuvoston kanslia on maksanut 200 000 euroa Poliisiammattikorkeakoulun raportista Maahanmuutto ja turvallisuus. ”Raportti ei edes etäisesti muistuta tutkimuksen kriteereitä täyttävää työtä”, kirjoittavat ansioituneet tutkijat tekeleestä.

Himanen Vs. Tanskan hallitus

Katainen teetti Himasen työryhmällä tulevaisuustutkimuksen, joka maksoi veronmaksajille yli 600 000€. Tuo aikoinaan paljon puhuttanut raportti esitti pääasiassa kaikkien tiedossa olevia ongelmia ja jonninjoutavia höpötyksiä. Mitään konkreettista siitä oli vaikea saada irti ja koko tutkimus onkin jäänyt päättäjien pöytälaatikkoon pölyttymään.

Ajatuspalvelu

Asioiden hoito siirtyy ”netin yli” – hyi olkoon mitä suomea, olisi edes netin läpi – tapahtuvaan portaaleissa – mitä se on suåmeksi – vierailuun. Sähköä, vettä, puhelinta ja rahaa ajoittain tarvitseva henkilö keksii itselleen kymmenittäin käyttäjätunnuksia ja salasanoja, jotka hän unohtaa. Portaalissa hän tutustuu sen suunnitelleen henkilön mielenmaisemaan, johon ei välittäisi tutustua.

Sinivalkoisia sivuja ja epäilyttäviä pääministereitä

Filosofina paremmin tunnetuksi tullut Pekka Himanen nousi eilen lehdistön eteen vastaamaan valtioneuvoston Himaselta ja tämän kansainvälisestä tutkimusryhmältä tilaaman Sininen Kirjan sisällöstä. Eniten peseudotieteellisessä tulevaisuustutkimuksessa kansaa on ihmettyttänyt sen korkea hintalappu.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä