santerihlm

Paavo Arhinmäki ylisti kahden poliisin surmaajaa

Sanomalehtien verkkoversioissa ja täällä Uuden Suomen blogeissakin on käsitelty suhteellisen paljon perussuomalaisen köyliöläisvaltuutetun kuvottavaa kannanottoa oululaisessa pizzeriassa tapahtuneeseen ammuskeluun. Valtuutettua odottaa erottaminen, mikä on mielestäni oikein - kuten olisi myös mielestäni valtuustopaikan menettäminen.

 

Koko jupakasta tuli kuitenkin mieleen kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen vihapuhe, josta Aamulehti uutisoi viime heinäkuussa seuraavaa:

Poliisit närkästyivät muutamia vuosia sitten, kun vasemmiston nuorisojohtaja Arhinmäki nähtiin jalkapalloseura Jokereiden katsomossa väkijoukon mukana herjaamassa heidän tapettuja kollegoitaan.

– Missä on Holsti ja missä on Palo, Steen Steen Christensen, kuului Jokereiden kannustushuuto.

Tanskalainen Steen Christensen oli surmannut teloittamalla poliisit Eero Holstin ja Antero Palon 1997.

 

Järkyttävää käytöstä vasemmistoliiton puheenjohtajalta, joka oli tuolloin Vasemmistonuorten puheenjohtaja. Ymmärrettävästi poliisit loukkaantuivat tästä, ja Helsingin rikospoliisi kertoikin asiasta Murharyhmä-lehdessään. Puhumattakaan surmattujen omaisista.

 

En ole kuitenkaan nähnyt vastaavanlaista toivottavaa vihapuheen tuomitsemista ja paineen laittamista Arhinmäen erottamiseksi. Kunnioitan suuresti niitä, jotka virantoimituksessa ovat joutuneet henkensä antamaan meidän muiden turvallisuuden hyväksi. Tuntuu vääryydeltä.

 

Timo Soini ei Iltalehden mukaan missään tapauksessa hyväksy Raution puheita. Entä onko väkivaltainen vasemmistoanarkismi tervetullutta Vasemmistoliittoon?


 


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Olavi Lehto

Näin se toimii kiteytetysti ;)

Toisilla on lupa ja siunaus. Toisilta turpa kiinni, vankeutta ja 20 vuoden ulosotto päälle

Olavi Lehto

Kalle Kuusivuori

Don t do the crime, if you can t do the time Seppo.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Lehto, kielenkäyttösi oli kyllä aikoinaan krouvia, mutta silti sait liian kovan tuomion.
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin toimii.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Huusiko Arhinmäki todellakin tällaista?
Ei sopiva vastuulliseen virkaan.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Sokeiden valtakunnassa yksisilmäinen on kuningas..

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Vihervassarin suusta saa kuulua mitä tahansa eikä kukaan älähdä mitään. Tässä maassa on asiat niin päälaellaan kuin vain voivat olla. Kulttuuriministeri jakaa valtion tukiakin täysin omavaltaisesti ja kyseenalaisille järjestöille, ja kaikkien pitää vaan sietää häntä. Onneksi Haavistohype meni ohitse.

j.olavi heikkinen

"– En tiedä, mikä sen sanoma on. Kerrotko, missä tilanteessa tätä on huudettu? Nyt ollaan huhupuheiden pohjalla. Kaikki eivät huuda kaikkea, mitä katsomossa huudetaan."

ennenkään ei arvovaltaisia ministereitä ole erotettu HUHUPUHEIDEN perusteella.

Stacy Siivonen

Mikään ei ole niin säälittävää suomalaisissa kuin itämainen kyttien nuoleskelu. Hyvä, Paavo!

Käyttäjän JormaPekonen kuva
Jorma Pekonen

Kommenttisi ainakin on säälittävämpi.

tapio oksanen

"Valtuutettua odottaa erottaminen, mikä on mielestäni oikein - kuten olisi myös mielestäni valtuustopaikan menettäminen."

Valtuustopaikan menettäminen? Minusta kaveri pitäisi sulkea Niuvanniemen mielisairaalaan. Villi arvaus. Hepulla on aseenkantolupa.

Kalle Kuusivuori

Tapion suuresti ihailemassa Neuvostoliitossa suljettiin ihmisiä mielisairaalaan poliittisten lausuntojen takia. Mutta ehkä tämä on tulevaisuutta myös eurosto suomessa?

tapio oksanen

Kuusivuori

Älä laita sanja suuhuni. En ole koskaan ihaillut Neuvostoliittoa. Tosin, kuin sinä homosekdsuaalina ihannoit ladyboyta. Ja homoseksuaalisuudessa ei ole mitään väärää.

Mikko Sippola

No Paavohan huutelee mitä huutelee...

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194688959768/arti...

Eikä edes ainutkertainen juttu...

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/arhinmaki-kutsui...

Noh eipä se liene kenellekkään yllätys että Suomi on kaksois-standardien luvattu maa... Jos noita juttuja olisi huudellut jonkun muun puolueen jäsenkirjan omaava henkilö ei roviolla polttamiseen taas olisi oluut pitkä matka...

Ari Lotvonen

Arhinmäki pitää erottaa puolueesta!

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ei perussuomalaisten kannattajien pidä puolustella vetoamalla siihen, että joku toinen on tehnyt yhtä moraalittoman teon. Ei se tee vaimon hakkaajan tekoa yhtään sen oiketeummaksi kun hän sanoo: "Ei tämä mitään, verrattuna siihen, että naapuri puukotti vaimonsa kuoliaaksi".

Väärää tekoa ei voi moraalisesti puolustella toisella vääärällä teolla.

Irmeli Koivuhalko-Pyjama

No eikös kaikki olekin tuominneet tuon persun lausuman? Ihmetystä on vaan herättänyt Arhinmäen kohtelu silkkihansikkain.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Internetin muisti on rajaton. Mikään ei enää painu unhoon. Kaikki tekosi ja puheesi voidaan aina kaivaa esiin vaikka kuinka monen vuoden takaa. Tähän eivät kaikki poliitikot ole vielä tottuneet.

Käyttäjän AnttiMikkola kuva
Antti Mikkola

Arhinmäki kyllä kommentoi tuota ikivanhaa ja kierrätyksestä jo kulunutta juttua sanomalla sitä epäasialliseksi ja tyhmäksi toiminnaksi sekä vihapuheeksi. Perussuomalaiset sen sijaan alkavat aina itkeä jostain ajojahdista, sellaista ei Arhinmäeltä kuulunut, vaikka mitään todisteita hänen osallistumisestaan tuohon huutoon ei edes ole.

Odotamme vastaavanlaista vastuunkantoa perussuomalaisilta ilman "yhyy meitä vainotaan" reaktiota.

Santeri Halmetoja

Käsitykseni mukaan tuo tapahtui 2003 tai 2004, kun Helsingin rikospoliisi jaksoi vielä muutama vuosi sitten muistaa tuon. Kuitenkin Arhinmäki oli tuolloin Vasemmistonuorten puheenjohtaja jo.

En tiedä, missä menee poliitikoilla "ikivanhan" raja. Ellen väärin muista, Halla-ahoa kritisoitiin lukioaikaisista (bändiinsä ja mustiin ihmisiin liittyvistä?) kommenteistaan ihan tovi sitten.

Matti Hirvonen

Ei kai sitä varsinaisesti kritisoitu vaan uutisen pihvi taisi olla siinä, että lukioaikainen haastattelu viittasi siihen, että Halla-ahon itse itsestään rakentama narratiivi ("entinen Vihreiden kannattaja, josta myöhemmin tuli kansallismielinen) vaikutti olevan ns. puhdasta kusetusta.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Voi herramunvereni tämän keskustelun tasoa!

Peruspersutkaan eivät kykene alittamaan tätä - ainakaan selvin päin...

seppo kirnu

Verilettukestit?

Selvin päin täällei liiku kenkään. Se nyt vaan on niin.
Ilmassa on jotain psykedeelikaasua tietenkin. Johan sitä on 70-luvulta tuupattu kehiin.

seppo kirnu

Eikös Arhinmäki nahkakuulan potkijoiden kummanana häröjäsenenä pidä esim. jalkapallohuligaanipellejä ongelmana, vai oliko se niin että hän fanittaa jopa jotain tällaista urpolaumaa + saattaa omistaa puhumattoman tatuionnin jossa tuon rikollislauman logo ilmenee?

Ei eroa näiden muiden mummojen toiminnasta mitenkään.

Käyttäjän AnttiMikkola kuva
Antti Mikkola

Ei se ainakaan merkitse, että Arhinmäkeä olisi kohdellut jotenkin "silkkihansikkain" mikäli hän ei välittömästi eroa kaikista tehtävistään sen vuoksi, että on 15 vuotta sitten ollut jalkapallo-ottelussa, jossa kaikki eivät osanneet käyttäytyä.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Minä en hyväksy moista paskaa keneltäkään - en myöskään Paavo Arhinmäeltä.

Matti Hirvonen

Ei Arhinmäki ole koskaan ollut anarkisti.

Käyttäjän AnttiMikkola kuva
Antti Mikkola

Teemu Roni. Mitä sinä tarkkaanottaen et siis hyväksy? Sitä, että Arhinmäki seuraa jalkapalloa?

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Eikö sinulle ole avautunut, mitä minä tarkoitin?

Käyttäjän AnttiMikkola kuva
Antti Mikkola

Ei avautunut kun ei edes tiedetä, mitä Arhinmäki on tehnyt, en voi tietää myöskään mitä sinä et hyväksy? Se tiedetään, että Arhinmäki ei hyväksynyt vihahuudoksi nimeämäänsä toimintaa.

Ilkka Järvelä

No en ole Teemu Roni mutta Arhinmäelle saattaisi olla ihan hyväksi ettei seuraisi jalkapalloa ainakaan katsomosta. Tossahan yllä on linkki jossa kerrotaan että jalkapallomaaottelussa Suomi-Serbia Arhinmäki kutsui serbialaisfaneja murhaajiksi. Ja Arhinmäki itse myönsi tapahtuneen. Antti Mikkolan mielestä tuo on ihan okei toimintaa?

Aku Ankka

Enpä tätä "kannustushuutoa" tiennytkään. Arhinmäki on selvästi juuri sellainen miltä näyttääkin, eli raaka ja typerä. Sokerina pohjalla hän valitsi kissantappaja Teemu Mäen, toisen kävelevän oksennuksen, suunnitelemaan kampanjajulisteensa.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Minä taas arvostan Arhinmäkeä ja pidänkin hänestä, mutta on hänessäkin vikansa.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Vanha juttu, mites tämä nyt poksahti esille?

Toimituksen poiminnat