santerihlm

Sukupuolijaottelu oli natsien keksimä

  • Natsien jälkeensä jättämä muutos on huomattava.
    Natsien jälkeensä jättämä muutos on huomattava.

Muinainen natsi-Saksa muistetaan monesta pahasta asiasta, jotka sen valtakunnan aikana maapallomme pinnalle idealisoitiin. Ihmisten jakaminen eri sukupuoliin on yksi niistä.

Ennen natsien aikaa kaikki ihmiset pukeutuivat harmaaseen. Ei ollut jakoa ihmisten välillä, sillä sortavia kulttuurillisia konstruktioita ei ollut vielä keksitty. Ilman tätä kulttuuria ihmiset olivat tasapäisiä ja samanlaisia, jolloin ainoastaan persoonallisuus ratkaisi. Esimerkiksi Englannin hallitsija saattoi olla joko "nainen" tai "mies". 1930-luvulla vallinnut kansallismielinen ja konservatiivinen ilmapiiri kuitenkin muutti yhteiskuntaa merkittävästi, ja tämä jätti painolastinsa eurooppalaiseen kulttuuriin.

Ehkä käsittämättömin natsien keksinnöistä oli juuri sukupuolijako. Tästä lähtien alettiin jakaa "poikia" ja "tyttöjä" esimerkiksi eri nuorisojärjestöihin. "Pojat" alkoivat pukeutua eri tavalla, ja heille korostettiin voimaa ja urhoollisuutta. "Tyttöjä" puolestaan kannustettiin pukeutumaan punaiseen ja hoitamaan kotitalouksia. Tämän takana oli natsi-ideologia, jonka mukaisesti "naiset" laitettiin synnyttämään uusia lapsia kotona patriarkaatille ja "miehet" laitettiin sotimaan uutta elintilaa. Tämä 40-lukulainen sukupuolikäsitys ei voi olla terve lähtökohta nykypäivän yhteiskunnassa.

Sukupuolia on yritetty perustella milloin biologialla, genetiikalla tai psykologialla. Freudin vastenmieliset teoriat voimme ohittaa, mutta on syytä tarkastella mitä biologian saralla aiheesta on esitetty. Ei liene yllättävää, että genetiikan keksivät natsi-Saksan rotutohtorit jalostaakseen omaa ihmiskäsitystään. Genetiikassa "tieteenalana" puhaltavat vahvasti 30-luvun tuulet, eikä vanhentuneita rotuteorioita pitäisi enää soveltaa nykymaailmassa. Biologiankin käsitykset maailmasta ovat pääosin vanhentuneita sieltä 1800-luvulta Darwinin ajoilta, eivätkä nämä teoriat sovella tutkimusta käytännössä ihmisyhteiskunnassa, toisin kuin sosiologia.

Nykyisin sitä paitsi biologiankin saralla puhaltaa uudet tuulet, kun ei-niin-oikeistolaiset tutkijat saavat jalansijaa alalla. On jo todistettu, että yksi kolmestakymmenestäviidestätuhannesta ihmisestä syntyy ilman määritellyn sukupuolen kaltaisia "sukupuolielimiä". Jo tämä puhuu sen puolesta, että vanhat sukupuolikäsitykset voidaan heittää roskakoriin.

Ihmisten lisääntyminen on yksi maailman ihmeistä. On sattumankauppaa, että ihmiset ovat ylipäätänsä lisääntyneet tähän päivään asti. Sukupuolijaottelun mukainen asetelma ei vaikuta mitenkään siihen, mihin ihmisen seksuaalinen kiinnostuksenkohde sijoittuu. Biologian mukaiset sukupuolielimet ovat vain yksi ominaisuus ihmisessä, kuten esimerkiksi isot korvat, jotka ennen syntymää muodostuvat satunnaisesti.

Sekään ei liene yllättävää, että päiväkotijärjestelmä kehitettiin natsi-Saksassa. Tästä asiasta Nina Mikkonen taannoin huomauttikin eräässä Ylen keskusteluohjelmassa, aivan aiheesta. Päiväkotijärjestelmän tarkoituksena on ruokkia käsityksiä sukupuolista, ja siitä mikä on heidän mielestään soveliasta erilaisille teennäisille ryhmille. Olisi paljon terveempi lähtökohta, jos "pojatkin" pukeutuisivat esimerkiksi hameisiin, toisin kuin nykyisessä totalitaristisessa pakkojärjestelmässä, jonka muottiin lapset painetaan.

Ruotsissa onkin otettu käyttöön jo sukupuolineutraali päiväkotikasvatus. Miksi päiväkodeissa kasvatus pitäisi olla jaettuna sukupuoliin, kun niitä ei ole olemassa?

Maailma on siitä hauska paikka, että siellä ei ole kuin yhdellä (konstruktiivisella) sukupuolella sananvaltaa. Patriarkaatti hallitsee maailmaa, mikä tarkoittaa muun muassa sitä, että se on valinnut "miehet" johtotehtäviin yritysmaailmassa. Tämä salaliitto on kylläkin nykyään kaikkien tiedossa oleva julkinen salaisuus, tiedämmehän että työhaasteluissakin "mies" valitsee töihin aina toisen "miehen". Patriarkaatin syytä on, että "naiset" ajautuvat huonopalkkaisiin ammatteihin, kuten esimerkiksi naistutkijoiksi.


Muutos on hidasta. Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson ansiokkaasti huomasi Tiimari-hilukaupan nettisivuilla yhden patriarkaatin salaliiton, kun lasten syntymäpäiväsetit oli jaettu näiden sukupuolien mukaan ruokkimaan vanhentuneita käsityksiä. Tiimari huomasi virheensä, ja poisti jaottelun. Tämä voitto tasa-arvolle oli suuri. Vuoden suurin.

Nyt tytöiksi jaotellut lapset voivat syödä mansikkakermakakkua pääkalloin koristelluista pahviläpysköistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Tuula Hölttä

Santeri H. :"Ei liene yllättävää, että genetiikan keksivät natsi-Saksan rotutohtorit..."

Tuskinpa vaan. Rotuoppi oli osa 1800-luvun virallista tiedettä.

Santeri Halmetoja

Paljastan, että teksti oli satiiria, joten sen väitteitä ei kannata ottaa tosissaan.

Liittyy vasemmistofeministien älyttömiin aivopieruihin, viimeisimpänä Tiimarigate: http://ossimantylahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/117...

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Et olis paljastanut. Itekkin olin ensimmäiset pari riviä suu hämmästyksestä auki.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Liian hyvää satiiria, otin aivan täydestä.

Toimituksen poiminnat