santerihlm

Uusvasemmiston ateismi

Minä en ole ikinä kuulunut Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon enkä muuhunkaan uskonnolliseen yhteisöön. Minua ei ole kastettu, en ole käynyt rippikoulua ja niin edelleen, enkä usko suhtautuvani kovinkaan myönteisesti kristinuskoon. Seuraan mielenkiinnolla keskustelua islamista, ja etenkin vasemmistolaisten puheenvuoroja, jotka puolustavat islamia.

Kuulemma islamiin kohdistunut kritiikki on "islamofobiaa". Tai islamia kyllä saa kritisoida, mutta samassa yhteydessä on kritisoitava myös kristinuskoa. Esimerkiksi islamin profeettaan liittyvää pedofiliaa saa kyllä naureskella, kunhan vieressä kuvassa on pedofiilipaavi. Mutta jos paavia ei ole, se on sitten islamofobista vihapuhetta. On kuitenkin mahdoton ajatus, että jokaisessa palasessa uskontokritiikkiä tulisi saman verran kritiikkiä jokaiselle uskonnolle.

Absurdiksi tämä meni lukiessani erään kokoomuslaisen Uudesta Suomestakin tutun kaupunginvaltuutetun Facebook-seinää, jossa keskustetiin Halla-ahon tuomiosta. Ensiksi eräs vasemmistolaiseksi tunnustautuva henkilö paheksui Halla-ahon vihapuhetta, ja piti tuomiota oikeana. Keskustelun edetessä uskontoon liittyen, myöhemmin sama henkilö linkitti videoita Youtubeen, jossa koomikot vitsailivat kristinuskon kustannuksella. Kuinka loogista tämän henkilön tuki jumalanpilkkapykälälle oikein onkaan?


Mikä saa vasemmistolaisen maailmanparantajan puolustelemaan islamia, joka on patriarkaalinen, melko epätasa-arvoinen ja hyvin fundamentalistisesti tulkittu uskonto? Keksin ainoastaan kaksi syytä. Yksi on se, että kyseinen henkilö suhtautuu länsimaiseen kristillis-humanistiseen yhteiskuntaan kriittisesti. Hän pitää islamia hyvänä tulppana, jolla kristillisiä vaikutteita saadaan vähennettyä. Toinen vaihtoehto on, että hän pitää muslimeja jotenkin syrjittynä vähemmistönä, jota tietenkin suvaitsevainen ihminen puolustaa.

Islamin puolustaminen tästä syystä on kuitenkin absurdia. Ensinnäkään muslimit eivät ole etninen ryhmä. Siellä on niin somaleja kuin indo-arjalaisia Intian niemimaalla asuvia ryhmiä. Tässä yhteydessä ei pidä sekoittaa vapaaehtoista uskonnollisuutta ja jotain väestöryhmää. On myös aika tietämätöntä ottaa muslimit joksikin marttyyreiksi, jotka ovat kaikkialla sorsittuja. Näin ajattelevan kannattaisi varmasti tutustua muiden uskontojen oloihin muslimimaissa: esimerkiksi kristityillä ja buddhalaisilla on melko surullinen historia Pakistanin islamilaisen tasavallan itsenäisyyden jälkeen.

Koen oikeudekseni objektiivisesti tarkastella uskontoja ja muodostaa niistä mielipiteitä. Koraanin on kirjoittanut sotapäällikkö Mohammad, ja jos sitä verrataan esimerkiksi johonkin filosofiseen itämaiseen uskontoon, se on hyvinkin väkivaltainen tässä suhteessa. Onko siis jotenkin "islamofobista" olla sitä mieltä, että ei pidä islamista yhtä paljon kuin vaikka buddhalaisuudesta?

Valtion yleisavustukset uskonnollisille yhdyskunnille alkoivat ensimmäisen kerran Suomen historiassa vuonna 2008. Arvaatteko, ketkä olivat puuhamiehinä? Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki, Merja Kyllönen ja Minna Sirnö. Jo on kauas menty uskontokritiikistä, tätä se uusvasemmistolainen ateismi sitten on.


Tässä on aika iso kontrasti siihen, että maailmanlaajuisesti julkisuudessa eniten olevat ateistit kuten edesmennyt Christopher Hitchens, Richard Dawkins ja Sam Harris kaikki pitävät islamia jopa vastustettavampana kuin kristinuskoa perustelluista syistä.

Mikä saa jotkut vasemmistolaiset heittämään ateismin romukoppaan ja kääntymään apologisteiksi muille kuin kristityille? Ovatko he tässä suhteessa sitten kristofobeja?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Näen syyn johtuvan lapsellisesta maailmankatsomuksesta. Nuivuus syntyy ihmisessä vasta henkilökohtaisten kokemusten mukana.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Näen syyn johtuvan lapsellisesta maailmankatsomuksesta. Nuivuus syntyy ihmisessä vasta henkilökohtaisten kokemusten mukana.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Syy on varmaan pääosin niinkin raadollinen, että uusvasemmisto ei vain voi olla samaa mieltä kuin oikeisto, joka uskaltaa islamia kritisoida.

Veikko Vitikainen

Santeri on vaeltamassa omaa pimeyden polkuaan ilman opasta. Jos haluat tuoda mielipiteesi uskon asioissa näillä sivuilla esille, niin olet taas eksyksissä.

Van Freddy

Kristinuskonkriitikot sanotaan vapaa-ajattelijaksi.
Islamkriitikot ovat siis myös vapaa-ajattelijoita.

Petri Haapa

"Keskustelun edetessä uskontoon liittyen, myöhemmin sama henkilö linkitti videoita Youtubeen, jossa koomikot vitsailivat kristinuskon kustannuksella. Kuinka loogista tämän henkilön tuki jumalanpilkkapykälälle oikein onkaan?"

Jumalanpilkkapykälä ei kuulu nyky-yhteiskuntaan ollenkaan, vaan siitä pitäisi päästä eroon. Perustuslaki takaa eri uskontojen harjoittamiselle riittävän suojan.

Arja Laine

Olis se näky kun kirkossa ev.lut. pappi huutais naama punasena pömpelistä kirkkokansalle, että "kuolema vääräuskosille". Oliskohan se hyväksyttävää tässä yhteiskunnassa?

Toimituksen poiminnat