santerihlm

Tammikuu: ruotsinkieliset mahtuvat Upinniemeen

Ruotsinkielisessä mediassa ja täällä Uuden Suomen blogeissakin on esitetty, ettei ruotsinkielinen koulutus eli Uudenmaan prikaati mahtuisi Upinniemeen. Tämä blogikirjoitus oli evp everstiluutnantin. Itse en ole tällä tavalla pätevöitynyt, mutta voimme katsoa mitä kyseessä olevien joukko-osastojen komentajat sanoivat tammikuussa HBL:n uutisessa.

 

Mitä sanoo Suomenlahden Meripuolustusalueen (eli Upinniemenkin varuskunnan) komentaja, kommodori Markus Aarnio?

 

Voitteko te ottaa vastaan Uudenmaan prikaatin?

 -Se riippuu siitä, mitä toimintoja meillä on uudistuksen toteututtua. Nykyisillä voluumeilla voi tulla ahdasta, mutta kaikki on mahdollista.

 

Eli ruotsinkieliset mahtuvat Upinniemeen, etenkin kun nykyisistä turhat toiminnot poistetaan.  

 

Entä mitä mieltä oli Uudenmaan Prikaatin eli Dragsvikin komentaja kommodori Juha Vauhkonen?

 

-Ei ole väliä missä Uudenmaan prikaati sijaitsee. Prikaatin tarpeet ovat sekä Upinniemessä että Dragsvikissä.

 

Dragsvikin rakennukset ovat 100 vuotta vanhoja, ja Yle uutisoikin 19. maaliskuuta, että sieltä on löydetty kosteusvaurioita. Vasta Dragsvikia remontoitiin miljoonilla euroilla, mutta lisää homeloukkuja noin vanhassa rakennuskannassa on.

 

Alkuperäinen HBL:n artikkeli on muutenkin aika mielenkiintoista luettavaa. Siinä pääasiallisesti perustellaan Dragsvikin lakkauttaminen järkevästi. Olisiko vielä tuolloin tammikuussa Dragsvik ollut lakkautuslistalla ennen Wallinin "ohjausta"? Ainakin puheensävy oli tuolloin aivan eri.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän pekkasaarinen kuva
Pekka Saarinen

Täältäpä löytyi täysin ymmärrettävä laskelma Nylands Brigadin mahtumisesta Upinniemeen: http://patriootti.blogspot.com/2012/03/mitka-perus...

Santeri Halmetoja

Hyvä kirjoitus, jossa on paljon faktatietoa. Mitäpä sitä kouluttamaan vartavasten merivoimissa tuhansittain varusmiehiä, joille ei ole edes asetaa sodan ajan sijoitusta.

Toimituksen poiminnat